Vault-Tec Multiplayer Mod ("VaultMP") is een multiplayer mod voor de PC versie van Bethesda's prijswinnende role-playing game Fallout 3. Het is momenteel in ontwikkeling, maar gaat het volgende ondersteunen:

  1. Dedicated server, MasterServer en cliŽnt, waaronder een server browser
  2. Synchroniseren van beweging, acties / animaties en AI
  3. Ondersteunen van DLC's evenals Fallout gebruiker mods
  4. Server-side scripting om gameplay regels te kunnen definiŽren


Het belangrijkste doel is om de spelers de mogenlijkheid te geven om door de wereld te kunnen dwalen en alle bestaande functies van het spel online te kunnen ervaren.

Wat is VaultMP en wat is het niet.

Mod is eigenlijk niet de best passende omschrijving voor VaultMP het meer bedoeld als een geraamte. Het doel is om de mogelijkheid te geven die nodig zijn om een boeiende online omgevingen/spel soort te kunnen ontwikkelen. Het heeft geen grenzen aan wat je ermee kunt doen (dat wil zeggen dat je alles kunt aanpassen) VaultMP zal geen regels opleggen alles is in je eigen hand om te ontwikkelen door het scripten met C++11 en PAWN. VaultMP is geen co-op mod, MMO of iets in die zin.

VaultMP is niet een:

* Co-op, MMO, deathmatch, etc.

VaultMP is een:

* Geraamte om elk soort spel mode te kunnen ontwikkelen.

[b]Scripten[b]

Scripting is een van de belangrijkste kenmerken van Vault-Tec Multiplayer. Het geeft toegang tot de in-game objecten en maakt het mogelijk om ze te manipuleren. Met behulp van scripts, is het mogelijk om in het spel geheel nieuwe gamemodes maken. Scripts worden uitgevoerd op de server door de dedicated server van vaultmp. Gebruikers die coden/scripten staan ​​bekend als scriptschrijvers. Ze gebruiken voornamelijk de scripting functies en scripting callbacks die door de VaultMP worden ondersteund. Een script kan worden geschreven in C++ of in PAWN. Lees de wiki om uit te vinden hoe je een script moet laden in je server.

C++ scripten

Scripts kunnen worden geschreven in C++. Het zorgt voor maximale flexibiliteit en een zeer groot aantal mogelijkheden. Een voorbeeld script wordt geleverd met de vaultmp pakket inclusief project-bestanden voor Code :: Blocks IDE. C++ scripts moeten worden opgesteld als dynamic-link library (gedeeld object voor Unix) bestanden. De ingang van een C++ script is exec.

Pawn scripten

Scripts kunnen ook worden geschreven in PAWN. PAWN scripts zijn net zo krachtig als die van C++. Een voorbeeld script wordt geleverd met de vaultmp pakket. PAWN scripts moeten worden gecompileerd met de pawncc.exe (wordt geleverd met vaultmp) en de C64-command line optie is toegevoegd. De ingang van een PAND script is het belangrijkste.